Photobucket

Pada : 28 April 2013
Bertempat : Ladang Tunas Alam Agrotech, Titi Gantung, Bota Kiri, Perak.
Masa : 9:00 pg - 5:30 petang.
Kaedah Kursus : Menumpukan lebih kepada praktikal.
Disediakan : Nota panduan, makan, minum, beg media dan sijil.
Bayaran : RM 190.00 (Terhad untuk 15 orang sahaja.)

Hanya pendaftaran dengan deposit RM50.00 seorang akan diutamakan.

Friday, July 18, 2008

Cendawan goreng di Majlis Pertunangan


A

lhamdulillah majlis pertunangan adik lancar diadakan pada 8 Jun lalu. Bertunang ngan orang KL. Elok la tu..dia pun sekarang keje kat KL. Majlis dimulakan dengan majlis tahlil untuk Arwah adik sorang lagi...mengadap Ilahi kira-kira 5 tahun lalu.
Apa yang saya nak cerita panjang disini adalah resepinya iaitu cendawan goreng dihidang bersama lauk pauk dan lain-lain. Tah la..ada yang makan dengan nasi dan ada yang makan selepas makan nasi. Sebagaimana yang dijangkakan, ramai orang kampung yang hadir dan rombongan dari pihak lelaki. Masing-masing tertanya melihat cendawan goreng didepan mata. Ramai yang tak pernah tengok atau rasa dan tak pernah terfikir kut cendawan boleh dibuat begini. Sebab tulah 5 kg cendawan goreng habis dihidang...Ada orang kampung yang mintak resepi..nak try kat rumah katanya... Mana diorang nak ambik cendawan?... Dah tentu dari TAA. Jarum dah masuk dah....heh..he..he....


  • Antara menu yang disediakan Cendawan Goreng.. Yum Yum.

4 comments:

Nazmy Mohamed said...

salaaam tuan direktor...nk tnya kat mana nak dptkan mixer yg mobile tuh,bntuk ala2 mesin bncuh simen tu?brp ongkosnya ya TQVM

Tunas Alam Agrotech (TAA) said...

Mu'salam.... tiap2 pekan ada kedai machinery dan hardware yg agak besar. Cuba tanya kat kedai tu.. Kekadang display memang tak ada kat kedai. Oder baru diorang buat. Better beli yang pakai motor elektrik. Kurang maintenance. Harga dalam rm1k-1.2k

Anonymous said...

akum, boleh tak dapatkan semua harga barang n alat yg boleh oder
dari tunas alam utk memulakan projek cendawan tq

Tunas Alam Agrotech said...

insyallah semua ada. Sila sms kami.

 
Design by Tunas Alam Agrotech © 2008