Photobucket

Pada : 28 April 2013
Bertempat : Ladang Tunas Alam Agrotech, Titi Gantung, Bota Kiri, Perak.
Masa : 9:00 pg - 5:30 petang.
Kaedah Kursus : Menumpukan lebih kepada praktikal.
Disediakan : Nota panduan, makan, minum, beg media dan sijil.
Bayaran : RM 190.00 (Terhad untuk 15 orang sahaja.)

Hanya pendaftaran dengan deposit RM50.00 seorang akan diutamakan.

Friday, January 9, 2009

Laporan kursus TAA kali ke-7

Maaf...lambat update kursus ke 7. Gambar susah nak download. Computer banyak virus. Kursus ini telah dijalankan pada 28 disember 2008. Kursus terakhir untuk 2008 dengan kehadiran 17 peserta dan seorang pemerhati. Peserta paling jauh ialah dari Banting, En Fawwaz dan pemerhati yang dimaksudkan ialah En Zainorddin dari LKIM yang mendalami pengetahuan tentang industri cendawan. Hanya gambar-gambar ini yang akan menceritakan perjalanan kursus ini.

Penerangan teori tentang industri cendawan


Penerangan dalam rumah cendawan untuk lebih pemahaman

Para peserta berpeluang mengutip cendawan sendiri.

Laporan dulu asyik cerita pejalanan kursus je. Kali ni gambar menu di TAA pula. Pertama sup sayur cendawan.

Kedua, ayam masak kicap

Telur rebus masak pedas.

Salad melayu

Hidangan petang di kuali


Dah siap



Kehadiran Puan Normala, Penolong Pertanian Daerah Perak Tengah di sebelah petang. Beberapa tips untuk permohonan geran dari Jabatan Pertanian diberikan.





Sessi bergambar

1 comment:

MySPOREs said...

Terima Kasih kerana memberikan idea yang menarik. Itulah... kami pun pening juga bila begini jadinya. maaf saudara, kerana lambat reply. kami telah praktikkan cadangan saudara dan terima kasih dapat la kami jual sket. dan pada masa yang sama kami upah orang buat bongkah banyak2 dengn stok yang ada dan kami jualkan bongkah untuk dapat rolling balik apa yang dah terlajak. habuk kayu yang dibiarkan dibawah panas terik mentari tu kalau tak dibuat apa2 memang bakal jadi busut le. 7 tan sekali masuk dan curah atas tanah... patutnya dalam stor atau sekurang-kurangnya atas lantai bersimen pun jadilah, tapi ni atas tanah. sekarang ni dah boleh kata separuh daripada 7 tan tu dah tak boleh digunakan sebab rosak. apapun terima kasih atas nasihat saudara kerana sedikit sebanyak membantu kami di sini. :) saya pun tak terfikir pada masa tu sebab dah risau. :P

 
Design by Tunas Alam Agrotech © 2008