Photobucket

Pada : 28 April 2013
Bertempat : Ladang Tunas Alam Agrotech, Titi Gantung, Bota Kiri, Perak.
Masa : 9:00 pg - 5:30 petang.
Kaedah Kursus : Menumpukan lebih kepada praktikal.
Disediakan : Nota panduan, makan, minum, beg media dan sijil.
Bayaran : RM 190.00 (Terhad untuk 15 orang sahaja.)

Hanya pendaftaran dengan deposit RM50.00 seorang akan diutamakan.

Monday, August 30, 2010

Rumah ke-3 siri 2

2 bulan lepas, di tepi rumah ayah penuh dengan deretan rak. Dengan siapnya rumah ke-3, beg-beg ni telah dipindahkan rak rumah ke-2. Asalnya rak ini untuk diisi dengan beg baru. Jadi masa raya nanti berseri balik la rumah ayah...hehehhe..

Baru siap 3 rak.Kiri kanan boleh isi 11 baris rak.Beg yang baru seminggu disuntik dalam rumah baru.

Net belum habis pasang.

Dengan adanya rumah ke-3 ni, banyak masalah dapat diselesaikan. Pembuatan beg tak terhenti lagi sebab tempat dah penuh macam tahun lepas. Begitu juga percampuran beg peram, tuai dan expired juga akan cuba diatasi secara berperingkat. Percampuran ini sebenarnya banyak mengundang masalah beg hijau dan serangan serangga. Sekarang sudah diwujudkan 6 compartment dalam rumah-rumah TAA yang mana setiap compartment ialah 10k beg. Setiap kali compartment dikosongkan, ianya akan disembur dengan bahan hapus serangga dan spesis kulat lain sebelum beg baru dimasukkan.

1 comment:

RASE Mushroom ...019-6536313 said...

Ada masalah penyakit cendawan seperti kulat hijau, kulat orange, serangan Hama , ulat dalam bungkah...dll, kini ada bahan rawatannya... boleh visit blog : http://rasemushroom.blogspot.com atau hubungi MR GO : 019-6536313

Thank you

 
Design by Tunas Alam Agrotech © 2008